OBILAZAK PROSTORIJA BUDUĆEG ODJELJENJA OPĆINSKOG SUDA KONJIC U OPĆINI PROZOR-RAMA

Ministar Suad Balić s načelnikom Općine Prozor-Rama dr. Jozom Ivančevićem, posjetio je prostorije budućeg Odjeljenja Općinskog suda Konjic u općini Prozor-Rama.

Podsjećamo, za prostorije Odjeljenja suda odabrane su prostorije u Vatrogasnom domu općine Prozor-Rama koje je trebalo rekonstruirati i adaptirati za potrebe suda. Ovaj projekat finansira  Općina Prozor-Rama kroz sve potrebne građevinske radove, dok je Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave odgovorno za tehničko opremanje prostorija.

Načelnik općine Prozor-Rama:

dr. Jozo Ivančević je za Ramski Vjesnik kazao: “Odjeljenje suda će olakšati našim građanima, koji su morali prelaziti i do 100 kilometara da bi koristili usluge suda.

Građevinski radovi se privode kraju, negdje do 15. travnja je i rok izgradnje, tako da do 20. travnja očekujemo i svečano otvaranje Odjeljenja suda Općinskog suda Konjic. Ovo me čini zadovoljnim i sretnim, jer smo ovo dugo čekali. Moram zahvaliti ministru Baliću, koji je našao razumijevanja za otvaranjem ovog odjeljenja. Kada smo razgovarali o cijelom ovom projektu, dogovorili smo da Općina financira građevinske radove, dok će ministarstvo kompletno opremiti prostorije te im ovom prilikom zahvaljujem.” kazao je Ivančević.

Ministar Balić:

“Danas smo posjetili općinu Prozor-Rama, zahvaljujem načelniku Jozi Ivančeviću na gostoprimstvu."

Cilj posjete je obilazak prostorija Odjeljenja suda, gdje ćemo za koji dan imati završetak građevinskih radova. Mogu reći da je ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave završilo obezjeđenje sredstava za informatičku opremu i kancelarijski namještaj, riječ je o nekih 120 hiljada maraka. Također, završili smo konkursne procedure za prijem uposlenika koji će raditi u ovom odjeljenju, tako da je sve u završnoj fazi ovog projekta. Cilj je u konačnici pružiti što bolju, kvalitetetniju, jeftiniju i bržu uslugu građanima općine Prozor-Rama kroz rad pravosudnih tijela, odnosno ovog odjeljenja Općinskog suda Konjic”, kazao je ministar Suad Balić.

Očekujemo najavljeno otvaranje Odjeljenja suda krajem aprila!

Comments are closed.